اجتماعی

ماجرای حذف کامل عینک با جراحی/ درمان پیرچشمی ؛ با سوپراکور، لیزیک یا پی‌آرکی؟

به گزارش خبرآنلاین، محدثه فیضی عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فوق‌تخصص پلاستیک چشم و استرابیست در پاسخ به این سؤال که بسیاری از مردم با دیدن کاهش توانایی دید نزدیک دچار اضطراب می‌شوند و آیا پیرچشمی یک بیماری است، گفت: خیر، پیرچشمی یک بیماری نیست، بلکه یک روند فیزیولوژیک طبیعی است، درست مثل سفید شدن مو یا چین و چروک پوست. این فرآیند معمولا بین سنین ۴۰ تا ۴۵ سالگی آغاز می‌شود، هرچند به دلیل ژنتیک و عوامل محیطی ممکن است در برخی زودتر یا دیرتر رخ دهد.

فارس در خبری نوشت:وی در واکنش به این پرسش که در فضای مجازی تبلیغات زیادی برای درمان لیزری پیرچشمی دیده می‌شود و آیا واقعا می‌توان با لیزر عینک را برای همیشه کنار گذاشت، توضیح داد: باید واقع‌بین بود. جراحی‌های لیزری مثل لیزیک و پی‌آرکی در حال حاضر برای برداشتن عینک (دور و نزدیک) در مراحل ابتدایی هستند و زمان می‌برد تا برای پیرچشمی پاسخگو باشند.

این استاد چشم‌پزشکی متذکر شد:‌ برخی جراحی‌ها مثل «سوپراکور» ادعای درمان پیرچشمی را دارند، اما چون احتمال بازگشت آنها بسیار زیاد است، اساتید دانشگاه معمولا آنها را توصیه نمی‌کنند، چون اینها به مقدار زیادی بازگشت می‌کند، یعنی بیمار هزینه می‌کند و جراحی هم می‌شود اما یکی ۲ سال بعد دوباره بازگشت می‌کند.

فیضی تأکید کرد: بهترین گزینه فعلی برای افراد بالای ۵۰ سال که شماره دور دارند یا دچار آب‌مروارید هستند، استفاده از لنزهای چندکانونه داخل چشم است. اما برای افراد زیر ۵۰ سال، استفاده از عینک همچنان بهترین گزینه است.

فیضی متذکر شد: جراحی‌های لیزر در مراحل ابتدایی‌شان هستند. ممکن تا ۵، ۶ سال آینده آنقدر پیشرفت کنند که از اینها هم استفاده کرد، ولی یکسری لنزهای چندکانونه است که داخل چشم گذاشته می‌شود. اگر کسی شماره عینک دور قابل‌توجهی داشته باشد یا به آب مروارید مبتلا باشد معمولا برای سنین بالای ۵۰ سال این توصیه می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقع می‌توان از آن جراحی که شبیه جراحی آب مروارید است استفاده کرد و لنز چندکانونه داخل چشم کار گذاشت که فرد هم دور را خوب ببیند و هم نزدیک، ولی واقعا برای کسی که شماره عینک دور ندارد و سنش زیر ۵۰ سال است این جراحی خیلی توصیه نمی‌شود.

این استاد چشم‌پزشکی اضافه کرد:‌ در پیرچشمی در افراد بالای ۵۰ سال می‌شود از لنزهای چندکانونه استفاده کرد و بیماران زیادی هستند که ما این جراحی را برایشان انجام دادیم و نه عینک دور استفاده می‌کنند نه عینک نزدیک.

فیضی تاکید کرد: ولی این را باید پزشک متخصص چشم تصمیم بگیرد و شرایط خاصی می‌خواهد و برای همه قابل انجام نیست که ما بگوییم همه بیایند پیش ما عمل ‌کنیم. در افراد بالای ۵۰ سال می‌توان انجام داد، اما در افراد بین ۴۰ تا ۵۰ سال بهتر است برای پیرچشمی از عینک استفاده شود.

233217

منبع

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا