تاریخچه ی طب سوزنی تبریز با تأسیس مطب آقای دکتر پرویز امیرکمالی در سال ۱۳۵۲ آغاز می شود. دکتر امیرکمالی فارغ التحصیل طب سوزنی از انستیتو اینترناسیونال اکوپانکچر پاریس هستند که برای اولین بار این مکتب پزشکی را در درمان بیماران خود در تبریز مورد استفاده قرار دادند.
آقای دکتر اویسی
زنده یاد دکتر اویسی متخصص بیهوشی و دارنده ی دیپلم اکوپانکچر از چین از ادامه دهندگان مکتب طب سوزنی در تبریز بودند.
زنده نگه داشتن طب سوزنی در تبریز
دکتر فیروز حبیب زاده، دکتر قدیر محمدی، دکتر هاتف شجاعی، دکتر جلال زرین قلم و دکتر مهدی هاشمی از دیگر پزشکانی هستند که طب سوزنی در تبریز را زنده نگه داشته اند.
مراکز معتبر طب سوزنی در تبریز
دکتر محمد طباطبایی و دکتر مهسا سلیمی نیز با اخذ درجه ی دکترای طب سوزنی از دانشگاه نانجینگ چین، موجبات توسعه و رشد وبالندگی جایگاه طب سوزنی در تبریز گشته اند.
طب سوزنی که مهم ترین شاخه طب سنتی چین است در زبان چینی ژن جیو نامیده می شود . براساس طب سوزنی چین در نقاط خاصی از بدن انرژی حیات جریان دارد . با فرو کردن سوزن های بسیار نازک در این گذرگاه های انرژی می توان به تسکین درد و یا درمان مشکل خاصی کمک کرد .
پزشکان طب سوزنی اعتقاد دارند که گاهی عاملی مسیر حرکت انرژی را بلوکه می کند با فروکردن سوزن به این نقاط مسیر بلوکه شده آزاد می شود و این امر همچنین موجب تحریک اعصاب و ماهیچه ها می شود . پزشک دارای تخصص طب سوزنی ابتدا فرد را معاینه کرده و نقاط دارای مشکل را پیدا کرده و مشخص می کند . مشکل در هر نقطه از بدن مشخص کننده بیماری خاصی می باشد که تشخیص درست آن به تخصص دکتر طب سوزنی بستگی دارد . مدت زمان این درمان 15 دقیقه تا یک ساعت ممکن است به طول بیانجامد.
مواردی که با طب سوزنی قابل انجام است
طب سوزنی بر روی انواع بیماری ها از جمله سردرد ، درمان آسم ، مشکلات بعد از سکته مغزی ، درد در ناحیه کمر و… تاثیر گذار می باشد .
وارد کردن سوزن برای اکثر افراد دارای درد نیست و صرفا ممکن است احساس خارش و بی حسی به همراه داشته باشد .
طب سوزنی در تبریز نیز همانند دیگر شهرها به عنوان یک راه درمان کامل و یا در کنار سایر روش های درمان استفاده می شود .
طب سوزنی برای افرادی که بدنشان به داروهای مسکن پاسخ نمی دهد و یا مایل به مصرف دارو نیسند می تواند گزینه مناسبی باشد .
نکاتی دررابطه خطرات طب سوزنی
در صورتی که پزشک از تخصص برخوردار نباشد ممکن است سوزن شکسته و به اعضای بدن آسیب برساند . البته این مورد به مقدار اندکی ممکن است اتفاق بیافتد .
سوزن حتما باید استریل شود .
بیمار نباید داری خونریزی داخلی باشد .
در صورتی که بیمار از رقیق کننده خون استفاده نماید ، طب سوزنی می تواند خطرناک باشد .